Dušan Krnáč / TOTAL COMICS

Dušan Krnáč je dôkazom, že vlna konceptuálného umenia, ktorá sa Československom prehnala hlavne v 70tych rokoch, je stále prítomná. V našom prípade v osobe jej priameho svedka, autora staršej generácie. Účastníkov tohto rukodielneho prúdu pochopitelne vplyvom času stále ubúda. O to vzácnejšie sú spolupráce s tými, ktorí v umenie veria už viac ako 60 či 70 rokov a venujú sa mu s obdivuhodným zápalom. Krnáč sa o pozornosť nikdy nástojčivo nehlásil a nerobí to ani dnes. Vedie skromný život, avšak bohatý na produkciu. Tá je úmerná životným podmienkam umelca, rozmery a forma jeho diel zodpovedajú ateliérovým a skladovým možnostiam. Tými sú Krnáčov byt vo Zvolene.

Napriek autorovej averzii k sebapropagácii je cenným klenotom regionálnej výtvarnej scény, a to ako na poli výtvarného umenia, tak na divadelnom, predovšetkým vďaka mnohým scénografickým spoluprácam.

A7 Gallery sa rozhodla Krnáčovi venovať osobitú pozornosť a kladie si za ciel zmapovať a promovať jeho celoživotné dielo ako aj súčasnú tvorbu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *